SHARQNING BUYUK DOSTONI VA O‘ZBEK TARJIMA MAKTABI - Sevinch Raximova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  Abulqosim  Firdavsiyning  jahon  adabiy merosining  nodir  namunasi  bo‘lgan  “Shohnoma”  dostoni,  uning  tarixiy  va  badiiy ahamiyati  hamda  asarning  o‘zbek  tiliga  tarjima  qilinishi  masalalari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  mashhur  sharqshunos  va  tarjimon  Shoislom  Shomuhamedovning “Shohnoma”ni o‘rganish, targ‘ib qilish hamda Sharq mumtoz adabiyoti namunalarini o‘zbek kitobxoniga yetkazishdagi xizmatlari yoritiladi.