OILAVIY TADBIRKORLIK RIVOJLANTIRISH ORQALI KAMBAG'ILLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLI BANDLIGINI TA'MINLASH - Akramov Azizbek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  tadqiqotda  oilaviy  tadbirkorlikni  rivojlantirish  orqali  kambag'illikni qisqartirish va aholi bandligini ta'minlash masalalari IMRAD metodologiyasi asosida tahlil qilingan. Oilaviy tadbirkorlikning iqtisodiy va ijtimoiy mohiyati ochib berilib, uning aholining daromad manbalarini kengaytirishdagi hamda o'z-o'zini band qilishni ta'minlashdagi  o'rni  asoslab  berilgan.  O'zbekiston  sharoitida  oilaviy  tadbirkorlikni rivojlantirish  imkoniyatlari,  mavjud  muammolar  ko'rsatib  o'tilgan  hamda  sohani takomillashtirish  bo'yicha  amaliy  taklif  va  tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot natijalari aholi bandligini oshirish va kambag'illikni qisqartirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.