XOLID HUSAYNIYNING «MING QUYOSH SHU'LASI» ROMANIDA AYOL TAQDIRI VA UMID SIMBOLIKASINING LINGVOPOETIK TALQINI - Begimkulovа Shаxnozа Аxmedovnа,; Xаlilovа Zebo Oybek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada afg‘on-amerikalik yozuvchi Xolid Husayniyning «Ming  quyosh  shu'lasi»  romanida  qo‘llangan  simbolik  birliklarning  lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ayol obrazi, yorug‘lik, quyosh, Hirot va Kobul shaharlari hamda maktab motivining ramziy ma'nolari o‘rganildi. Asarda Mariam  va  Laylo  obrazlari  orqali  afg‘on  ayollarining  murakkab  taqdiri,  ijtimoiy tengsizlik va insoniy matonat masalalari yoritilganligi aniqlandi. Shuningdek, muallif tomonidan qo‘llangan simbolik vositalarning qahramonlar ruhiyati va asar g‘oyasini ifodalashdagi o‘rni ko‘rsatib berildi. Tadqiqot natijalari roman tarkibidagi simbolik tizim muallifning badiiy-estetik konsepsiyasini ochishda muhim ahamiyat kasb etishini tasdiqlaydi.