KOREYS TILIDA PATCHIM QOIDALARI VA UNLILAR UYG‘UNLIGI - Nosirova N.O., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada koreys tilidagi patchim tushunchasi, uning turlari va qo‘llanish qoidalari batafsil yoritiladi. Shuningdek, unlilar uyg‘unligi hodisasi va uning  so‘z  talaffuzi  hamda  grammatik  shakllanishga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Patchim bilan  bog‘liq  asosiy  fonetik  o‘zgarishlar,  jumladan  qo‘shilish,  o‘zgarish  va  tushib qolish  kabi  jarayonlar  ham  misollar  orqali  tushuntiriladi.  Maqolada  koreys  tilining fonetik  tizimini  yaxshiroq  tushunishga  yordam  beruvchi  ilmiy  yondashuvlar  ham qisqacha ko‘rib chiqiladi.