OʻSMIRLARDA ROʻY BERADIGAN INQIROZ DAVRLARI VA ULARGA PSIXOLOGIK YORDAM KOʻRSATISHNING DOLZARBLIGI - Tulaganova Rashida Islomxojaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  oʻsmirlik  davrining  psixologik  xususiyatlari,  shaxsiyat shakllanishidagi  inqirozli  bosqichlar  hamda  bu  davrda  oʻquvchilarga  koʻrsatilishi lozim  boʻlgan  psixologik  yordamning  asosiy  yoʻnalishlari  IMRAD  formati  asosida tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  oʻsmirlarda  kuzatiladigan  oʻz-oʻzini  anglash inqirozi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va affektiv buzilishlar kabi muammolar oʻrganilgan.  Maqolada  oʻsmirlarning  ruhiy  salomatligini  mustahkamlash,  ularni inqirozli vaziyatlardan xavfsiz olib chiqish va ularning toʻgʻri shaxsiyat shakllanishiga koʻmaklashish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.