PEDAGOGLARDA KASBIY STRESS VA CHARCHOQ KORREKSIYASINING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Tulaganova Rashida Islomxojaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda uchraydigan kasbiy stress va charchoq sindromining  psixologik  omillari,  uning  pedagog  shaxsiyati  va  faoliyatiga  taʼsiri IMRAD  formati  asosida  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  oʻqituvchilarning  kasbiy  stress darajasi  va  charchoq  holatlari  diagnostika  qilingan  hamda  ularning  oldini  olish  va korreksiya  qilishga  qaratilgan  psixologik  trening  dasturining  samaradorligi baholangan.  Maqolada  pedagoglarning  ruhiy  salomatligini  mustahkamlash, stressga chidamlilikni oshirish va kasbiy faoliyat samaradorligini taʼminlash boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.