AXLOQIY TARG’IBOTDAN - TIZIMLI ISLOHOT SARI - Uroqova Sokina Xudoyshukur qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Korrupsiya  haqida  hammamiz  eshitganmiz.  Lekin  uni  faqat tepadagilarning “o‘yini” deb bilish - o‘z haq-huquqimizdan  ko‘z yumishdir. Ushbu maqola korrupsiyani faqat muammo sifatida emas, balki jamiyatning yuragiga singib ketgan  “sukutdagi  kasallik”  sifatida  ko‘rib  chiqadi.  Unda  korrupsiyaning  ko‘zga ko‘rinmas ildizlari, kundalik hayotimizdagi yashirin ta’siri, va eng muhimi  - undan xalos bo‘lish yo‘llari haqida jonli, tushunarli va tahliliy tarzda so‘z yuritiladi. Raqamlar ortidagi  haqiqat,  qonunlar  ortidagi  irodasizlik  va  jimjitlik  ortidagi  imkoniyatlar  - barchasi bu maqolada tahlil qilinadi. Halollik faqat axloqiy fazilat emas - u jamiyatning yashab omon qolish strategiyasidir-, degan fikr ilgari suriladi. Maqola fuqarolik ongini uyg‘otishga,  befarqlikni  sindirishga  va  har  bir  o‘quvchini  “men  nima  hissa  qo’sha  olaman?” degan savolga olib kelishga xizmat qiladi.