CHET EL BOLALAR ADABIYOTI ASARLARI YORDAMIDA BOSHLANGʻICH SINF BOLALARIDA MUSTAQIL KITOBXONLIKNI SHAKLLANTIRISH - Qahhorova Umriya Akbar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlangʻich  sinf  oʻquvchilarida  mustaqil kitobxonlik  madaniyatini  shakllantirishda  chet  el  bolalar  adabiyoti  namunalaridan foydalanishning  pedagogik  va  psixologik  asoslari  tadqiq  etilgan.  Kichik  maktab yoshidagi  bolalarning  yosh  xususiyatlari,  qiziqishlari  hamda  estetik  didini rivojlantirishda  jahon  adabiyoti  durdonalarining  oʻrni  tahlil  qilingan.  Maqolada oʻquvchilarni mutolaaga qiziqtirishning innovatsion metodlari koʻrib chiqilgan hamda xorijiy  asarlar  vositasida  bolalarning  tasavvur  olamini  boyitish,  tanqidiy  fikrlashini oʻstirish  va  mustaqil  oʻqish  koʻnikmalarini  tizimli  rivojlantirish  boʻyicha  metodik takliflar bayon etilgan.