YOSHLAR ORASIDA DEPRESSIYA MUAMMOSI - Kamalova Dilfuza Jabborovna,; Yigitova Muxarram Rahimjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada yoshlar orasida depressiya muammosining dolzarbligi, uning kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish belgilari hamda yoshlar hayotiga ta'siri tahlil qilinadi.  Shuningdek,  depressiyaning  oldini  olish,  psixologik  yordam  ko‘rsatish  va sog‘lom  ijtimoiy  muhit  yaratishning  ahamiyati  yoritib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari yoshlar ruhiy salomatligini mustahkamlash va depressiv holatlarni kamaytirishda oila, ta'lim muassasalari hamda jamiyatning o‘rni muhim ekanligini ko‘rsatadi.