BAXT XISSINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Xayitova Marxabat Abdurahimovna,; Sharipova Nafisa Toshpo’latovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  baxt  hissining  psixologik  mohiyati,  uning  shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda inson hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Baxt hissining shaxsiy, ijtimoiy va emotsional jihatlari yoritilib, ijobiy psixologiya nuqtai nazaridan  uning  rivojlanish  mexanizmlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  insonning hayotdan  qoniqishi,  o‘z-o‘zini  anglash  darajasi,  ijtimoiy  munosabatlari  va  ruhiy salomatligi baxt hissining muhim omillari sifatida baholanadi.