YURAK-QON TOMIR SISTEMASI: TUZILISHI VA FUNKSIYALARI - Bo’tayev Axmadjon Mutalipovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Yurak-qon tomir sistemasi (kardiovaskulyar sistema) inson organizmining eng muhim  tizimlaridan  biri  hisoblanadi.  Ushbu  sistema  organizmning  barcha hujayralariga  kislorod  va  oziq  moddalarni  yetkazib  berish,  moddalar  almashinuvi natijasida hosil bo'lgan chiqindi mahsulotlarni olib chiqish, tana haroratini boshqarish hamda organizmning ichki muhitini barqaror saqlashda muhim rol o'ynaydi. Yurak va qon  tomirlari  uzluksiz  faoliyat  yuritib,  organizmning  normal  hayot  kechirishini ta'minlaydi.