O‘ZBEKISTONNING MARKAZIY OSIYO RESPUBLIKALARI BILAN MINTAQADA TINCHLIK VA XAVFSIZLIKNI MUSTAHKAMLASH BORASIDAGI HAMKORLIGI - Sadinov Mutalbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya O‘zbekiston tashqi siyosatining asosiy yo‘nalishlaridan biri Markaziy Osiyodagi yosh mustaqil davlatlar – Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Tojikiston, Turkmaniston bilan hamkorlik, do‘stlik, tinchlik va xavfsizlik aloqalarini mustahkamlashga qaratildi. Bu beshta  davlatlar  tarixi,  madaniyat,  tili  va  dilining  birligidan,  tomirlarining  tutashib ketganligidan kelib chiquvchi jiddiy siyosat iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyot yo‘li edi.