TERMIZ SHAHRIA.NAVOIY-I.KARIMOVKO'CHALARI KESISHMASIDA PIYODALAR HARAKATI KESISHMASIDA PIYODALAR HARAKATINI TASHKIL ETISH SXEMASI - Yugayev Shavkat Mansunovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  Termiz  shahridagi  Alisher  Navoiy  va  Islom  Karimov ko‘chalari  kesishmasida  transport  va  piyodalar  harakatini  tashkil  etish  holati  tahlil qilingan.  Tadqiqot  davomida  chorrahadagi  transport  va  piyodalar  oqimlarining intensivligi,  harakat xavfsizligiga ta’sir  etuvchi  omillar hamda  mavjud  muammolar o‘rganildi. Yo‘l-transport hodisalari xavfini kamaytirish, tirbandliklarni bartaraf etish va  piyodalar  xavfsizligini  oshirishga  qaratilgan  zamonaviy  muhandislik  hamda tashkiliy yechimlar taklif etildi. Shuningdek, chorrahada harakatni boshqarish tizimini takomillashtirish, svetofor boshqaruvini optimallashtirish va ilg‘or xorijiy tajribalarni qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan.