ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING “BOBURNOMA” ASARI TURKIY XALQLAR ETNOGRAFIYASINI O‘RGANISHDA MUHIM TARIXIY-ETNOGRAFIK MANBA - Akmalova Nozigul, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarining turkiy xalqlar etnografiyasini o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Asarda Markaziy Osiyo, Afg‘oniston va Hindiston hududlarida yashagan turkiy xalqlarning urf-odatlari,  turmush  tarzi,  kiyim-kechaklari,  xo‘jalik  faoliyati  va  etnomadaniy xususiyatlari haqida qimmatli ma’lumotlar berilganligi yoritiladi.