INKLYUZIV SINFDA TA‘LIM OLAYOTGAN O‘QUVCHILARNI KASB- HUNARGA YO‘NALTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Islomova Vazirabonu Jo'raqul qizi,; Saypillayeva Gulyora G'ayrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida alohida ehtiyojli o‘quvchilarning kasb-hunar  tanlash  jarayoni,  ularning  individual  imkoniyatlarini  baholash  va  mos kasbiy  yo‘nalishlarni  belgilash  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  jarayonida  inklyuziv muhitdagi  o‘quvchilarning  psixologik  xususiyatlari  tahlil  qilinib,  ularni  jamiyatga ijtimoiy moslashtirishda kasbiy ta’limning o‘rni asoslab berilgan.