PEDAGOG XODIMLARDA STRESS HOLATLARINI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK USULLARI VA STRATEGIYALARI - Mansurova Salomatxon Komiljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  pedagog  xodimlar  faoliyatida  uchraydigan  kasbiy  stress omillari,  ularning  o‘qituvchi  ruhiyati  va  ish  samaradorligiga  ta’siri  tahlil  qilingan. Pedagogik  faoliyatdagi  "emotsional  yonish"  (burnout)  sindromining  oldini  olish bo‘yicha  samarali  psixologik  usullar  va  profilaktik  chora-tadbirlar  bayon  etilgan. Tadqiqot natijasida o‘qituvchilarning stressga chidamliligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.