O‘QUVCHILARDA MAVJUD QOBILIYATLARNI DIAGNOSTIKA QILISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Pazlitdinova Yulduz Yusufjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  individual  qobiliyatlarini  erta  aniqlash  va rivojlantirishda psixologik diagnostikaning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarning intellektual salohiyati, ijodiy imkoniyatlari va kasbiy moyilliklarini o‘rganish  bo‘yicha  zamonaviy  metodikalar  qo‘llanilgan.  Natijalar  asosida o‘quvchilarni  ta’lim  jarayoniga  moslashtirish  va  iqtidorini  rivojlantirish  bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.