O‘QUVCHILARDA MAS’ULIYAT HISSINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Xolquziyeva Mohira Abdurasulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  o‘quvchilar  shaxsiyatini  rivojlantirishda  mas’uliyat  hissini shakllantirishning o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarda o‘z  xatti-harakatlari  uchun  javobgarlikni  his  qilish,  intizom  va  mustaqillikni rivojlantirishda psixologik yondashuvlar yoritilgan. Natijalar asosida maktab va oila hamkorligida mas’uliyatni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.