O‘QUVCHI SHAXSINING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHI INQIROZ DAVRLARIDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISHNING AHAMIYATI - Djurayeva Nargizaxon Valiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilarning psixofiziologik rivojlanish jarayonida yuzaga keladigan inqirozli davrlar (7 yosh va o‘smirlik inqirozlari) tahlil qilinadi.  Inqiroz  davrlarida  o‘quvchilarning  emotsional  holati,  o‘zini  tutishi  va o‘zlashtirish  darajasidagi  o‘zgarishlar  o‘rganilgan.  Tadqiqot  davomida  inqiroz holatidagi  o‘quvchilarga  ko‘rsatiladigan  psixologik  yordam  turlari  va  ularning samaradorligi ilmiy asoslab berilgan.