TA’LIM JARAYONIDA O‘QITUVCHI VA O‘QUVCHI MUNOSABATLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Axrorova Gulnora Umurboqiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlarning o‘quv samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘qituvchi muloqot uslubining o‘quvchi motivatsiyasiga va sinfdagi psixologik muhitga ta’siri o‘rganilgan.  Toyloq  tumani  45-maktab  tajribasi  misolida  "ustoz-shogird" munosabatlaridagi to‘siqlar va ularni bartaraf etishning psixologik yechimlari taklif etilgan.