O‘QUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLLANISHI VA UNING PSIXOPROFILAKTIKASI - Djurayeva Nargizaxon Valiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada maktab o‘quvchilari orasida uchraydigan deviant xulq-atvor muammolari,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  va  profilaktika  chora-tadbirlari yoritilgan.  Tadqiqotda  o‘quvchilarning  xulq-atvoridagi  og‘ishlarni  erta  aniqlash  va ularni  ijtimoiy-psixologik  sog‘lomlashtirish  metodlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek, deviant  xulq-atvorning  oldini  olishda  maktab  psixologi,  pedagoglar  va  ota-onalar hamkorligining samarali modeli taklif etilgan.