OILADA OTA-ONA VA FARZAND MUNOSABATINI MUSTAHKAMLASHDA MILLIY QADRIYATLARNING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK ROLI - Tilavoldiyeva Valida Ma’murjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oilada  ota-ona  va  farzand  munosabatini mustahkamlashda  milliy  qadriyatlarning  ijtimoiy-psixologik  roli  ko'rib  chiqiladi. Maqolada  o'zbek  xalqining  an'anaviy  qadriyat  tizimi  —  ota-onaga  hurmat,  farzand tarbiyasi, mehr-oqibat, sabr-toqat, mas'uliyat hissi — ijtimoiy va psixologik jihatdan tahlil  etiladi.  Muallif  ota-ona  va  farzand  o'rtasidagi  psixologik  bog'liqlikning shakllanishida  milliy  qadriyatlar  qanday  asos  bo'lishini,  shuningdek  zamonaviy hayotda ushbu qadriyatlarning transformatsiyasi va ularni saqlashning amaliy yo'llarini o'rganadi. Tadqiqot natijalari oilaviy psixologiya, ijtimoiy pedagogika va milliy tarbiya sohasidagi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.