EMOTSIONAL INTELEKT VA UNING AHAMIYATI - Mamadaliyeva Mazmunaxon Madaminjonova; Xidiraliyeva Zamira Botiraliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  emotsional  intellekt  tushunchasi,  uning  tarkibiy  qismlari hamda shaxs hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Emotsional intellekt insonning o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish va boshqalarning emotsiyalarini tushunish qobiliyati sifatida  tavsiflanadi.  Shuningdek,  emotsional  intellektning  ta’lim,  kasbiy  faoliyat, oilaviy  munosabatlar  va  shaxsiy  rivojlanishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Maqolada emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik usullari ham ko‘rib chiqilgan.