OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING JAMIYATDAGI IJTIMOIY MUAMMOLARNI YORITISHDAGI O‘RNI - ISOQOVA GULCHIROY, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ommaviy  axborot  vositalarining  jamiyat hayotidagi o‘rni hamda ijtimoiy muammolarni yoritishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ommaviy  axborot  vositalari  jamiyat  va  davlat  o‘rtasidagi  axborot  almashinuvini ta’minlovchi  muhim  institut  sifatida  ijtimoiy  muammolarni  aniqlash,  ularni jamoatchilik  muhokamasiga  olib  chiqish  va  yechim  topish  jarayonida  faol  ishtirok etadi.  Tadqiqotda  OAVning  ijtimoiy  adolatni  ta’minlash,  fuqarolik  pozitsiyasini shakllantirish,  jamoatchilik  fikrini  rivojlantirish  hamda  davlat  organlari  faoliyati ustidan jamoatchilik nazoratini kuchaytirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va internet jurnalistikasi sharoitida ijtimoiy muammolarni yoritishning zamonaviy  usullari  ham  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  OAVning  jamiyat taraqqiyoti,  ijtimoiy  barqarorlik  va  demokratik  qadriyatlarni  mustahkamlashdagi muhim o‘rnini asoslab beradi.