ЎЗБЕКИСТОН СУҒУРТА БОЗОРИДА ЛОГИСТИКА ХИЗМАТЛАРИНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Matiyazova Sanobar Rajabbayovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация   Ushbu  maqolada  milliy  iqtisodiyotda  logistika  industriyasining  ahamiyati, xalqaro  bozorlarga  kirish  imkoniyatlari,  logistik  xarajatlarni  kamaytirish  va raqobatbardoshlikni oshirish masalalari ko’rib chiqilgan. Samarali logistika zanjirlarni ishlashi  va  bozor  talablariga  zudlik  bilan  javob  berish  imkoniyati  hamda    bugungi iqtisodiy  munosabatlarda  logistika  infratuzilmaisning  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek, logistika industriyasi orqali iqtisodiy barqarorlik, samaradorlikni oshirish hamda tashqi savdoni qo'llab-quvvatlash imkoniyatlari ishlab chiqilgan.