PEDAGOGIK NIZOLARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Odilova Shaxzoda Safarovna,; Pirnazarova Charos Xudaynazar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  muhitida  yuzaga  keladigan pedagogik  nizolarning  ijtimoiy-psixologik  tabiati  va  dinamikasi  tahlil  qilinadi. Nizolarning subyektlar aro (O‘qituvchi – O‘quvchi, O‘qituvchi – Ota-ona, O‘qituvchi –  Ma’muriyat)  tasnifi,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  maktab  amaliyotchi psixologining nizoning oldini olish va uni konstruktiv hal etishdagi strategik faoliyat algoritmlari ilmiy-amaliy jihatdan asoslab berilgan.