MAKTABLARDA DEVIANT XULQ-ATVORLI O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK TIZIMI - Yamonova Mehriniso Ibodullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  metodik tahlilda maktab o‘quvchilari, ayniqsa o‘smirlar o‘rtasida deviant (normadan chetlanuvchi) xulq-atvorning shakllanish sabablari, uning namoyon  bo‘lish  shakllari  hamda  amaliyotchi  psixologning ushbu  toifadagi bolalar bilan  ishlash  strategiyalari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  deviant  xulq-atvorni korreksiyalash va uning oldini olish bo‘yicha aniq bosqichli algoritmlar taklif etilgan.