BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ - Nazarova Lolaxon Mamajo'rayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Bolalarning  oʻzi  himoyalanmagan,  zaif  ijtimoiy  qatlam  boʻlishlariga  qaramay, koʻp  hollarda  tabiiy  ofatlar,  harbiy  harakatlar  hududida  qolib  ketadilar,  jismoniy, emotsional  va  jinsiy  zoʻrlanish  qurboniga  aylanadilar.  BMTning  bergan maʼlumotlariga koʻra har yilda 14 yoshgacha boʻlgan bolalarning 2 mln.ga yaqini ota onalar zoʻravonligidan qiynaladilar. Ularning har oʻntadan biri hayotdan koʻz yumadi, ikki mingtasi esa hayotni oʻz joniga qasd qilish bilan yakunlaydi.