BOLALARGA NISBATAN ZO’RAVONLIK OQIBATLARI - Isamova Muslima Qiyomovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:  Zo'ravonlik  oqibatlaridagi  eng  og'ir  psixologik  travmalardan biridir.Bolaga  nisbatan  zo'ravonlik  oqibatlarini  o'z  vaqtida  va  to'g'ri  tashxislash samarali  terapevtik  aralashuvning  zaruriy  shartidir,  shuning  uchun  mutaxassislar ularning  ixtiyorida  bo'lishi  kerak.  Travmatik  hodisalarni  boshdan  kechirgan bolalarning psixologik xususiyatlarini o'rganishning dolzarb usullardir. Shunday qilib, zo'ravonlikni boshdan kechirgan bolalarning psixologik xususiyatlarini o'rganish va travmatik  tajribalar  oqibatlarini  baholash  usullarini  ishlab  chiqish  ushbu  bolalarni psixologik reabilitatsiya qilish uchun juda dolzarbdir.