AVTOMOBIL YO‘LLARI OBYEKTLARI TEMATIK QATLAMLARINING ATRIBUTIV MA’LUMOTLARINI YARATISH TARTIBINI ISHLAB CHIQISH - Ochilova Durdona Akmaljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  avtomobil  yo‘llari  obyektlarining  geografik axborot  tizimlari  (GAT)  uchun  tematik  qatlamlarini  shakllantirishda  atributiv ma’lumotlarni  yaratish  tartibi  yoritilgan.  Yo‘l  infratuzilmasi  obyektlarini raqamlashtirish,  ularning  atributiv  ma’lumotlarini  tizimlashtirish,  ma’lumotlar bazasini shakllantirish hamda sifat nazoratini amalga oshirish usullari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida avtomobil yo‘llari obyektlari uchun yagona atributiv ma’lumotlar tuzilmasini yaratish va ularni GAT  muhitida boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.