GNSS CORS TARMOQLARIDAN FOYDALANGAN HOLDA QURILISH MAYDONLARIDA ASOS TARMOQLARI YARATISH - Mahkamov Zohid Umedullo o‘g‘li,; Karimov Mirjalol Bahriddin o‘g‘li,; Rajabov Azizbek G’ulom o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qurilish  maydonlarida  geodezik  asos tarmoqlarini  yaratishda  GNSS  CORS  (Continuously  Operating  Reference  Stations) texnologiyasidan  foydalanishning  afzalliklari,  ishlash  prinsiplari  va  amaliy  jihatlari yoritilgan. Zamonaviy qurilish obyektlarida yuqori aniqlikdagi geodezik o‘lchashlarni amalga  oshirish,  vaqt  va  mablag‘  sarfini  kamaytirish  hamda  geodezik  ishlarning samaradorligini  oshirishda  GNSS  CORS  tarmoqlarining  o‘rni  tahlil  qilingan. Shuningdek,  qurilish  maydonlarida  tayanch  geodezik  punktlarni  tashkil  etish  va koordinatalarni aniqlash usullari ko‘rib chiqilgan.