QURILISH KONSTRUKSIYALARINI O‘RNATISH VA MONTAJ JARAYONIDA ELEKTRON TAXEOMETRLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Karimov Mirjalol Bahriddin o‘g‘li,; Mahkamov Zohid Umedullo o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish konstruksiyalarini o‘rnatish va montaj qilish  jarayonlarida  elektron  taxeometrlardan  foydalanishning  afzalliklari,  ularning aniqlik  darajasi,  ish  unumdorligiga  ta’siri  hamda  zamonaviy  qurilish  amaliyotidagi o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  elektron  taxeometrlar  yordamida  geodezik o‘lchovlarni  amalga  oshirish,  montaj  ishlari  sifatini  nazorat  qilish  va  inson  omili sababli  yuzaga  keladigan  xatolarni  kamaytirish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot natijalari  elektron  taxeometrlarning  qurilish  jarayonlarini  tezlashtirish,  iqtisodiy samaradorlikni  oshirish  va  obyektlarning  sifatli  qurilishini  ta’minlashdagi  muhim ahamiyatini ko‘rsatadi.