RISHTON KULOLCHILIGI TARIXI - Eraliyeva Muniraxon Zaylobidinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  Rishton  kulolchiligi  tarixi,  uning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda bugungi kundagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Rishton hududining tabiiy-geografik sharoiti, xomashyo resurslari va Buyuk Ipak yo‘li bilan bog‘liq tarixiy jarayonlar kulolchilik san’atining rivojlanishiga ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  kulolchilik  maktabining  badiiy  xususiyatlari,  ustoz-shogird  an’anasi  va  zamonaviy  rivojlanish  tendensiyalari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqola milliy  madaniy  merosni  saqlash  va  uni  kelajak  avlodga  yetkazish  masalalariga bag‘ishlangan.