PSIXOLOGIK IMUNITET: O‘QUVCHILARDA RUHIY BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISHNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Mirvaliyeva Saida Maxmudjanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  uslubiy  qo‘llanma  “Psixologik  imunitet:  O‘quvchilarda ruhiy  barqarorlikni  shakllantirishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari”  mavzusiga bag‘ishlangan  bo‘lib,  maktab  yoshidagi  bolalar  va  o‘smirlarda  ruhiy  barqarorlikni (rezilyentlikni) rivojlantirish yo‘llarini ochib beradi. Bugungi kunda ta’lim muhitida stress,  bosim,  raqamli  texnologiyalar  ta’siri  va  ijtimoiy  ziddiyatlar  kuchayib borayotgan  bir  davrda  o‘quvchilarning  psixologik  immunitetini  mustahkamlash dolzarb  vazifalardan  biridir.  Qo‘llanmada  psixologik  imunitet  tushunchasi,  uning komponentlari  —  emotsional  barqarorlik,  ijtimoiy  moslashuvchanlik,  o‘z-o‘zini boshqarish va ijobiy fikrlash kabi jihatlar ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Shuningdek, maktab  psixologlari  va  pedagoglar  uchun  o‘quvchilarda  ruhiy  chidamlilikni rivojlantirishga yo‘naltirilgan amaliy metodlar, mashqlar, diagnostika vositalari hamda tavsiyalar  taqdim  etiladi.  Uslubiy  qo‘llanma  maktab  psixologlari,  sinf  rahbarlari, ijtimoiy  pedagoglar,  ota-onalar  va  ta’lim  sohasida  faoliyat  yurituvchi  boshqa mutaxassislar  uchun  amaliy  ahamiyatga  ega  bo‘lib,  o‘quvchilarning  psixologik salomatligini mustahkamlashda foydali metodik asos bo‘lib xizmat qiladi