MAKTABDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHIT YARATISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK ASOSLARI - Isxakxodjayeva Dilobar Azadovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabda  sog‘lom  psixologik  muhit yaratishning  pedagogik  va  psixologik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  muassasasida ijobiy psixologik iqlimni shakllantirish o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, o‘qishga bo‘lgan munosabati va ijtimoiy moslashuviga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan asoslab  beriladi.  Shuningdek,  o‘qituvchi-o‘quvchi  munosabatlari,  o‘zaro  hurmat, hamkorlik  va  muloqot  madaniyati  sog‘lom  psixologik  muhitning  asosiy  omillari sifatida  yoritiladi.  Maqolada  maktab  psixologining  diagnostik,  profilaktik  va korreksion faoliyati orqali sog‘lom muhitni ta’minlash yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.