ZAMONAVIY MAKTABDA PSIXOLOGIK XIZMAT KO‘RSATISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI VA SAMARADORLIK MEZONLARI - Jamolova Feruza Olimjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida psixologik xizmat faoliyatini tashkil  etishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida Baliqchi  tumani  33-maktabdagi  psixologik  muhit,  o‘quvchilarning  yosh  davri inqirozlari va ularni bartaraf etish usullari o‘rganilgan. Psixologning beshta asosiy ish yo‘nalishi  — diagnostika,  profilaktika,  ma’rifat,  maslahat  va korreksiya  ishlarining o‘zaro bog‘liqligi hamda ularning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni yoritib berilgan.