YER UCHASTKASI VA BINO-INSHOOTLAR KADASTR MALUMOTLARNING INTEGRATSIYASI VA AHAMIYATI. - Abdulatibov Shoyadbek Ziyodbek o‘g‘li,; Uspankulov Bekjan Musabekovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  yer  uchastkalari  va  bino-inshootlarga  oid kadastr  ma’lumotlarini  yagona  axborot  tizimi  asosida  integratsiyalash  masalasi yoritilgan.  Kadastr  ma’lumotlarining  huquqiy,  iqtisodiy  va  texnik  ahamiyati  tahlil qilinib, ularning integratsiyasi orqali mulk huquqlarini kafolatlash, davlat xizmatlarini soddalashtirish, shaffoflikni oshirish va investitsion muhitni yaxshilash kabi ustuvor yo‘nalishlar ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, GIS texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari  ham  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  integratsiyalashgan  kadastr  tizimi zamonaviy boshqaruvning ajralmas qismi sifatida baholangan.