TO‘G‘RI OVQATLANISHNING AHAMIYATI - Isomidinova Ruxsora, (TADQIQOTLAR, 2026)
Sog‘lom  hayot  kechirishda  to‘g‘ri  ovqatlanish  muhim  o‘rin  tutadi.  Inson organizmi  doimiy  ravishda  energiyaga  muhtoj  bo‘lib,  bu  energiya  oziq-ovqat mahsulotlari orqali olinadi. Shuning uchun iste’mol qilinayotgan ovqatning sifati va tarkibiga e’tibor berish juda muhimdir. To‘g‘ri ovqatlanish organizmni zarur vitaminlar, minerallar va foydali moddalar bilan ta’minlaydi. Meva va sabzavotlar, sut mahsulotlari, go‘sht va don mahsulotlari inson salomatligi uchun foydali hisoblanadi. Ushbu mahsulotlarni me’yorida iste’mol qilish organizmning to‘g‘ri rivojlanishiga yordam beradi. Hozirgi kunda tez tayyorlanadigan ovqatlar va gazli ichimliklarni ko‘p iste’mol qilish holatlari uchramoqda. Bunday  mahsulotlarni me’yoridan ortiq iste’mol qilish turli kasalliklarning kelib chiqishiga sabab bo‘lishi mumkin. Shu bois sog‘lom va tabiiy mahsulotlarni tanlash maqsadga muvofiqdir.