TEMIRYO‘L TRANSPORTIDA YUK TASHISH ISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Adilov Shuxrat Azizovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida temiryo‘l transporti tizimini  modernizatsiya  qilish,  yuk  tashish  jarayonlarini  logistik  tamoyillar  asosida takomillashtirish hamda transport koridorlari samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida stansiyalar ish unumdorligini oshirish, vagonlar aylanma vaqtini  qisqartirish  va  raqamli  texnologiyalarni  (IoT,  Big  Data)  joriy  etish  yo‘llari ko‘rib chiqilgan.