MILLIY XALQ AMALIY SAN’ATIMIZNING YOSHLAR TARBIYASIDA TUTGAN O‘RNI - Mamadjonova Shahlo Toʻychiboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oliy o‘quv yurtlarida tasviriy va amaliy san’at fanini  o‘qitishda  hududiy  milliy  madaniy  meros  ob’ektlaridagi  qadimiy  naqshu nigorlar,  me’morchilik  inshootlaridagi  mahobatli  ananaviy  rangtasvir  asarlaridan talabalarni  bilim  va  ko‘nikmalarini  oshirishdagi  zamonaviy  axborot texnologiyalaridan foydalanish jarayonida talabalarga bilim berish, ularning bilish qobiliyatini rivojlantirish, hamda milliy qadriyatlarimizni asrab avaylash to‘g‘risidagi ta’lim-tarbiya  berish  kabi  muhim  vazifalar  hal  qilinadi.  Ushbu  masalalarni  hal qilishda olib borilgan tadqiqot va olingan tajribalar natijalariga binoan, ularni o‘quv jarayoniga  amaliyotlarni  tadbiq  etish  tajribalari  keltirilgan  va  uchraydigan muommolarni yechimi ifodalangan.