GENETIK INJENERIYA – ZAMONAVIY BIOLOGIYANING ISTIQBOLLI YO‘NALISHI - Maxmanzarova Baxrigul Ilhom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  genetik  injeneriyaning  shakllanish  tarixi, rivojlanish  bosqichlari,  asosiy  usullari  hamda  tibbiyot,  qishloq  xo‘jaligi  va biotexnologiya  sohalaridagi  amaliy  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  genetik injeneriya yordamida organizmlar genomini o‘zgartirish imkoniyatlari, rekombinant DNK texnologiyalari va gen terapiyasining istiqbollari tahlil qilingan.