DAVOLASH USULLARINING KO‘Z YOSHI PLYONKASI BARQARORLIGIGA TA’SIRINI QIYOSIY TAHLIL QILISH - Xuddiyeva Nargiza Yuldashevna,; Choriqulova Zarina Rashidjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqotda quruq ko‘z sindromi bilan og‘rigan bemorlarda turli  davolash  usullarining  ko‘z  yoshi  plyonkasi  barqarorligiga  ta’siri  qiyosiy  tahlil qilindi. Tadqiqotga 20 nafar bemor jalb etildi va ular ikki guruhga bo‘lindi: sun’iy ko‘z yoshi  tomchilari  bilan  davolash  hamda  kombinatsiyalangan  (sun’iy  ko‘z  yoshi  + omega-3 qo‘shimchalar) terapiya. Ko‘z yoshi plyonkasi barqarorligi BUT (Break-Up Time)  testi  orqali  baholandi.  Natijalar  kombinatsiyalangan  terapiya  ko‘z  yoshi plyonkasi barqarorligini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatdi.