KLINIK TADQIQOTLARDA INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISH - Umurullayeva Jasmina G‘ayrat qizi; A.N.Maxmudova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klinik tadqiqotlar jarayonida inson huquqlarini himoya  qilishning  bioetik  va  huquqiy  asoslari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot ishtirokchilarining  xavfsizligi,  ongli  rozilik,  maxfiylik,  xavf  va  foyda  muvozanati hamda  xalqaro  etik  standartlarga  rioya  qilish  masalalari  yoritiladi.  Maqola  klinik tadqiqotlarda inson qadr-qimmatini saqlash va tibbiy ilm-fan rivojlanishi o‘rtasidagi muvozanatni ochib beradi.