MIOPIYA BILAN OG‘RIGAN BOLALARDA QO‘LLANILAYOTGAN KORREKSIYA USULLARI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA TAHLIL - Xuddiyeva Nargiza Yuldashevna,; Hodiyev Xushnudbek Ahmad o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bolalar  va  o‘smirlar  orasida  keng  tarqalgan miopiyani  korreksiya  qilish  usullari  tahlil  qilinadi.  An’anaviy  optik  vositalar  — ko‘zoynak  va  kontakt  linzalardan  tortib,  ortokeratologik  linzalar  hamda  zamonaviy farmakologik  va  optik  miyopiya  nazorati  usullarigacha  bo‘lgan  yondashuvlarning samaradorligi,  afzalliklari  va  cheklovlari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  miopiya progressiyasini sekinlashtirishga qaratilgan zamonaviy klinik strategiyalarni yoritadi.