GEN MUHANDISLIGI VA UNING BIOETIK JIHATLARI - Umurullayeva Jasmina G‘ayrat qizi,; A.N.Maxmudova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gen muhandisligi (genetik injiniring) va uning zamonaviy  tibbiyot  hamda  biologiyadagi  o‘rni,  shuningdek,  bioetik  jihatlari  tahlil qilinadi. Genlarni tahrirlash, irsiy kasalliklarni davolash, CRISPR texnologiyasi, inson genofondiga aralashuv va kelajak avlodlarga ta’sir kabi masalalar yoritiladi. Maqola gen  muhandisligi  rivojlanishi  bilan  yuzaga  keladigan  axloqiy,  huquqiy  va  ijtimoiy muammolarni ochib beradi.