O‘QUVCHILARNING SHAXSIY VA IJTIMOIY RIVOJLANISHIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ROLI - Abdullayeva Dilafruz Jumayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  shaxsiy  va  ijtimoiy rivojlanishida  psixologik  xizmatning  o‘rni,  ahamiyati  hamda  asosiy  vazifalari yoritilgan. Ta’lim muassasalarida faoliyat yurituvchi psixologlarning o‘quvchilarning individual xususiyatlarini aniqlash, ularning psixologik salomatligini mustahkamlash, muloqot  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va  ijtimoiy  moslashuvini  ta’minlashdagi faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada psixologik xizmatning o‘quvchilarda mustaqil  fikrlash,  o‘z-o‘zini  anglash,  mas’uliyat  hissini  shakllantirish  hamda tengdoshlari va kattalar bilan samarali munosabatlar o‘rnatishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Psixologik  xizmatning  zamonaviy  ta’lim jarayonidagi samarali faoliyati o‘quvchilarning barkamol shaxs sifatida shakllanishiga, ularning ijtimoiy faolligi va hayotiy kompetensiyalarining rivojlanishiga xizmat qilishi ta’kidlangan.