DIQQAT — O‘QUV FAOLIYATINING SAMARADORLIGINI TA’MINLOVCHI ASOSIY PSIXOLOGIK JARAYON SIFATIDA - Mahmudova Dilnoz Munavarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada diqqat psixologik jarayon sifatida tahlil qilinadi. Diqqatning turlari,  xususiyatlari  va  uning  o‘quvchi  bilish  faoliyatidagi  o‘rni  yoritilgan. Shuningdek,  dars  jarayonida  o‘quvchilar  diqqatini  barqarorlashtirish,  tarqoqlikning oldini olish bo‘yicha psixologik tavsiyalar va metodik usullar bayon etilgan.