EKOLOGIYA SOHASIDA JAMOATCHILIK NAZORATI - Akramov Sherzodbek Ikromjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ekologiya  sohasida  jamoatchilik  nazoratining mohiyati, huquqiy asoslari va amaliy ahamiyati o‘rganiladi. Atrof-muhitni muhofaza qilishda fuqarolik jamiyati institutlari, mahalliy jamoatlar va nodavlat tashkilotlarining roli  tahlil  qilinadi.  Maqolada  jamoatchilik  nazoratini  kuchaytirishga  yo‘naltirilgan takliflar va tavsiyalar bayon etilgan.