OILAVIY KONFLIKTLARNING FARZANDLARGA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Abdullayeva Yorqinoy Jumaboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Insonning har tomonlama unib-o‘sishi uchun sharoit yaratiladi. Biroq,  aynan  oila  tarkibida,  insonlarning  juda  yaqin  aloqalari  va  ma’lum munosabatlarga kirishishi natijasida turli inqirozlar, ziddiyatlar, nizolar kelib chiqadi. O‘zbek  oilasining  tarixiy  rivojlangan  o‘z  milliy  an’analari  mavjud.  Ular  oiladagi tomonlar majburiyatlari, mas’uliyati va huquqlarini belgilab beradi. Mazkur maqolada ushbu masalalarga batafsil to’xtalib o’tamiz.