O‘QUVCHILAR XULQINING RAQAMLI MUHIT VA REAL HAYOTDAGI PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA FARQLI TOMONLARI - Umirova Muyassar Asqarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarning raqamli muhit va real hayotdagi xulq-atvor xususiyatlari hamda ularning psixologik asoslari tahlil qilingan. Zamonaviy axborot  texnologiyalarining  tez  rivojlanishi  natijasida  o‘quvchilar  hayotida  raqamli muhit  muhim  o‘rin  egallab,  ularning  muloqot  uslubi,  emotsional  holati  va  ijtimoiy xulqiga  sezilarli  ta’sir  ko‘rsatmoqda.  Maqolada  virtual  muhitdagi  faollik  va  real hayotdagi  xulq  o‘rtasidagi  farqlar,  ularning  psixologik  sabablari  hamda o‘quvchilarning  shaxsiy  rivojlanishiga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  raqamli muhitning  ijobiy  va  salbiy  jihatlari,  internetga  qaramlik,  ijtimoiy  moslashuvdagi o‘zgarishlar ham ilmiy jihatdan tahlil qilingan. O‘quvchilarning sog‘lom psixologik rivojlanishini ta’minlashda oila, maktab va psixolog hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.